Mintázatok

Foltos/tarka - színkombinációilag hasonlít a campbellre, de ő már dzsungiasított. A tarka szőrmintázat domináns. Többféle változatban előfordulhat: vadas, kék, fekete, oroszkék... A Mi faktor okozhat fehér gallért az egyedben. Domináns szín. A képen a fekete-tarka, mandarin-tarka látható. Genotípus: Mimi (letális), aaMimi (a fekete-tarka esetében), MamaMimi (a mandarin-tarka esetében). 
Mint látható a képen egy fekete-foltosnak is lehet gallérja, és nem feltétlen merlének nevezzük. A merle mintázat a színt fakítja! Ellenben a foltos Mi faktor fehér szőrt okoz és nem fakítja a szőrszálakat még pluszban.
 
 
Balra egy lila-tarka kishöri látható, nagy fehér gallérral, pici folttal. Jobbra pedig egy mandarin-tarka van a képen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Piebald - recesszív tarka szín, azaz csak olyan pároknál öröklődik, ahol mindketten rendelkeznek ezzel a génnel. Egyelőre csak Amerikában található. Genotípus: ismeretlen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Merle/márványos - 2004-ben Susan Washbrook Angliában létrehozott egy új mutációt. Lényegében véve ez nem egy szín, hanem egy mintázat, melyet a hörcsög örökíthet. Lényege hogy az alapszínen vadas, mandarin, kék, bézs... sávok keletkeznek, mint ahogy a képen is látható, legjobban a vadas és a fekete mutatja be (balra fekete-merle, jobbra oroszkék-merle). A nyakon jellemző egy fehér gallér, a fejtetőn max egy fehér pötty, a színt fakítja (tehát élénk vadas helyett halvány a vadas színe, élénk kék helyett halvány kék és főleg ezeknél a színeknél a jellemző), illetve sávosan fehér, tehát nem foltokban (max minimális pötty). Nyaki részen néha a gerinccsík is megtörik a fehér sáv miatt. Általában a hörcsögök hátának hátsó részén is megjenik valamilyen világosabb sáv. Valószínűsíthetően csak merle x merle párosítással jöhet ki. Sok helyen látom hogy domináns és egyben recesszíven is öröklődhet. Bizonytalan még, hogy letális e. Genotípus: Meme Meme vagy MeMe MeMe
 
Pár merle-mintázat bemutatása:
Balra két barna-merle látható, jobbra pedig egy fahéj-merle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Balra kék-merle, jobbra vadas-merle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Goldven haar - azaz hullámos szőrű hörcsög.

Az első példány 2007-ben született. Pontosan nem tudni hogy tenyészthető ki ez a szőrtípus. Genotípus: ismeretlen

 
 
 
 
 
 
 
Pearl - 1989-ben Caroline Sanders tenyésztette ki Angliában a mintázatot. Hófehér, gyöngy-házfehér bunda, kékesfekete/vadas gerinccsíkkal. Ugyanakkor előfordul, hogy néha sötétebb feketés árnyalatú bundát kap a fejtetőn vagy a hát alsó részén. Néha nehéz különbséget tenni így a merle mintázat és a pearl mintázat között. A pearl lehet pearl-kék (ddPepe), "pearl-vadas", azaz pearl, pearl-mandarin, pearl-camel, pearl-barna, pearl-fekete stb... Domináns mintázat. Genotípus: Pepe (letális)
 
 
 
 
 
 
Pár pearl-mintázat bemutatása:
Balra pearl-mandarin, jobbra pearl-narancs
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Egyéb, nem mintázatnak mondható állapotok

Imperial - ez nem szín, lényegében véve egy normál vadas hörcsögről van szó, akinek a hasa hófehér, ezt egy gén okozza. Amerikában találkoztak először ilyen hörcsöggel. Európában jelenleg nincsen ilyen. Domináns. Genotípus: Imim, Whwh (letális)
 
 
 
 
 
 
 
Umbrous - ez a gén biztosítja azt hogy a hasuk sötétebb színű. Domináns génről van szó. A hörcsög lábfeje nagyon világos, fehéres árnyalatú, míg egy normál vadasnál azt tapasztaljuk hogy ott is sötétebb a szőr. A három boltíve az oldalán is sokkal sötétebb. Nem új mutáció.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Winter-white: a hörcsög bundájának téliesedett változata, mikor a hörcsög bundája részlegesen, vagy teljesen kifehéredik, vadasban, kékben, mandarinban fordul elő. Ez akár teljes hófehérré válást vagy részleges fehér foltokat jelent. Ez egy állapot és nem szín! A különleges színeknél, pl fekete, oroszkék, barna stb... ilyen fehéredés nincs, mivel a campbell-ek nem váltanak téli bundára.
 
 
 
 
 
 
Színek és kódok forrása (ahol a logónk nem szerepel):