Mikor lesz...

 
Sokan teszitek fel a fenti kérdést különböző formában (a lila szövegre kattintva eljuthatsz az érintett oldalakra)
  1. Mikor lesz elvihető höri a tenyészetben?
  2. Mikor lesz adott színből és nemből elvihető höri a tenyészetben?
  3. Lesz e XY dátumkor elvihető höri?
 
Kérlek, vegyétek figyelembe, hogy a tenyésztés során mindig feljegyzem a Tervezett almok menüpont alatt a párokat (kik vannak együtt, mikortól van fedeztetve, mikor láttam párzást). Ez alapján tudtok kalkulálni a fenti kérdésekre. Az hogy pontosan egy alom mikor vihető el, mindig feltüntetem a Lefoglalható kicsik-nagyok menüpont alatt az adott alom leírásában.
 

1. A tenyésznőstény a sikeres párzás esetén a 18. napra szüli meg a kölyköket. Az, hogy egy párzás sikeres volt e vagy sem, azonnal nem fogom tudni. Előre láthatólag a 10-12. nap környékén szoktam kiírni hogy babát vár a nőstény, esetlegesen a várható születés időpontját is. A megszületett picik színének és nemének megállapítása 5 napos korukban történik (2-3 napos korban csak annyit látunk hogy világos vagy sötét-e a baba). Ezt követően felveszem a kapcsolatot az előjegyzőkkel. A kicsiket 4 hetes korukban lehet elvinni (1-2 nappal korábban is ha elég fejlettek)

2. Erre a kérdésre nehéz korrekt választ adni, mert sok mindentől függ. Például a párnál lesz e sikeres párzás (vagy fel kell adnom a párt és újrapárosítani mással, esetleg egy járvány pusztít végig a már meglévő lefoglalt megfelelő színű nemű picinyeken). Az, hogy egy szín+nem kombinációból lesz e elvihető, csak tippelni lehet. Az adott párosoknál Tervezett almok menüpont alatt felsorolom, hogy milyen szín születhet. Ilyen esetben előjegyzést felveszünk. Megszületésükkor láthatjátok a Lefoglalható kicsik-nagyok menüpontban a meglévő almokat, foglalások fixálását (előjegyzési sorrendnek megfelelően) 5 napos koruktól kezdődően.
Ha nincs a számotokra megfelelő színű, nemű kicsi, abban az esetben:

  • lehetőség van a szabad picik közül egy babára szintén foglalást tenni vagy
  • későbbi alomra várni
  • esetlegesen ha nem szeretnétek várni és inkább máshol keresnétek babát, az előjegyzést felmondani (ez utóbbiról is szeretném ha informálnátok).

3. A harmadik kérdésre szintén az előbbi két pontban találjátok a választ. Kiszámítható mikor lesznek meg a picik (első kérdés), illetve milyen színek várhatóak az alomban a Tervezett almok menüpontban. A kicsiket maximum két hétig tartom fenn a foglalónak (tehát 6 hetes korig).